H Microsoft αλλάζει και πάλι το Skype (pics)

Η Microsoft αλλάζει για άλλη μια φορά τον σχεδιασμό του Skype, αφαιρώντας λειτουργίες που είχε πρωτοπαρουσιάσει μόλις έναν χρόνο πριν, με στόχο να κάνει την εφαρμογή της ξανά εύχρηστη για το κοινό.

Στην προηγούμενη αναβάθμιση – ανασχεδιασμό της εφαρμογής κλήσεων μέσω διαδικτύου η Microsoft είχε προσθέσει μια σειρά από νέες υπηρεσίες σαν και αυτές που προσφέρει το Snapchat. Ο λόγος ήταν απλός: Τα στελέχη της εταιρείας ήθελαν να προσελκύσουν το πιο νεανικό κοινό.

Όμως, τα νέα χαρακτηριστικά έκαναν το Skype δύσχρηστο. Με αποτέλεσμα πλέον να καταργούνται. «Η διενέργεια κλήσεων έγινε πιο δύσκολη και πολλοί χρήστες μας δεν χρησιμοποιούσαν τα νέα χαρακτηριστικά», αναφέρει ο διευθυντής σχεδιασμού του Skype σε άρθρο που περιγράφει τις νέες αλλαγές. «Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να απλοποιήσουμε την εφαρμογή».

Σύμφωνα με το The Verge, η νέα προσέγγιση της Microsoft στον σχεδιασμό του Skype έχει ως στόχο να ενισχύσει τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή: Κλήσεις, είτε φωνής είτε με βίντεο καθώς και ανταλλαγή μηνυμάτων. Οι διάφορες εκδόσεις του Skype (για υπολογιστές και κινητά) επανασχεδιάζονται και αφαιρούνται χαρακτηριστικά που κανείς δεν χρησιμοποιούσε.

Στην έκδοση για desktop η Microsoft μεταφέρει τις συνομιλίες, τις κλήσεις και τις επαφές στο πάνω αριστερά κομμάτι της εφαρμογής αφήνοντας το κεντρικό τμήμα για την πλοήγηση. Η Microsoft αποκάλυψε ότι η εφαρμογή για desktop σχεδιάζεται ώστε να θυμίζει εφαρμογή για κινητά.

Πηγή: insider.gr