Πανελλαδικές: Μεγάλες αλλαγές – Καταργούνται τα Λατινικά

Τις αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσίασε ο Υπ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο βαθμός του Απολυτηρίου Λυκείου θα συνυπολογίζεται κατά ποσοστό 10% για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο, ενώ το 90% θα καθορίζεται από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις μαθημάτων στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η σημαντικότερη αλλαγή είναι η η αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από αυτό της Κοινωνιολογίας.

Οι αρχές Οικονομικής Θεωρίας εμπλουτίζονται, ενώ καταργούνται οι συντελεστές βαρύτητας, σύμφωνα με το νέο σύστημα.

«Η πρόταση που σας παρουσιάζουμε διαμορφώθηκε με βάση την πρόταση του ΙΕΠ, του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία που έγινε το 2015-16, των σχετικών συζητήσεων της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με εκπαιδευτικούς φορείς και εκπαιδευτικούς και μετά από συστηματική μελέτη των συστημάτων που ισχύουν σε άλλες χώρες» σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου, ξεκινώντας την παρουσίαση του νέου σχεδίου.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2019-20, θα αφορά δηλαδή τους μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στην Β΄ Λυκείου.

Πηγή: ant1news.gr