Ο καιρός της Δευτέρας

Την Δευτέρα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικοί όμβροι θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Μακεδονία και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: . στα ανατολικά η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι.  Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 34 και στα Ηπειρωτικά κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές-απογεματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βόρειοι 4-5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βοριάδες, με ένταση 4-6 και σταδιακά από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτ8ικές διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6  μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, καθώς και την Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 και στα δυτικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.