Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων για το δρόμο Φαρσάλων – Λάρισας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων έχει εδώ και πολύ καιρό επισημάνει την επικινδυνότητα του δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας. Πρόκειται για ένα δρόμο – καρμανιόλα λόγω της ελλιπούς συντήρησης, της στενότητάς του, των επικίνδυνων βυθισμάτων και από το γεγονός ότι διασχίζει κατοικημένες περιοχές. Εκτός από αυτό δέχεται καθημερινά μεγάλο φορτίο βαρέων οχημάτων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει θέσει επανειλημμένα το ζήτημα αυτό στο περιφερειακό συμβούλιο και στη βουλή με επερωτήσεις. Το πρόβλημα όμως της μη κατασκευής δρόμου σύγχρονων προδιαγραφών που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής έγκειται στην ίδια την πολιτική του συστήματος που εφαρμόζεται και στηρίζεται στην πράξη από αυτούς που το εκπροσωπούν στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση.

Ας δει ο λαός  όλα αυτά τα χρόνια ποια θέση παίρνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι που σήμερα πασχίζουν (στα πλαίσια της προεκλογικής τους δραστηριότητας) για την κατασκευή του δρόμου και πώς στήριξαν τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας στο περιφερειακό συμβούλιο; Τι λένε για το σύστημα που θέτει συνεχώς εμπόδια στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών; Ποια θέση λαμβάνουν απέναντι στον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της περιφερειακής διοίκησης, για περιφερειάρχες και δημάρχους που εφαρμόζουν κατά γράμμα τις αντιλαϊκές πολιτικές; Τι στάση κρατούν για την κατάργηση των διοδίων που είναι πάγιο αίτημα μαζικών φορέων και εργατικών σωματείων;

Η διεκδίκηση στην πράξη έργων που θα καλυτερεύουν τη ζωή μας, όπως της κατασκευής σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου, δεν μπορεί να αποσπάται από το γενικότερο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται συνολικά, όπως η μείωση κρατικής χρηματοδότησης και η μείωση δαπανών για έργα αντιπλημμυρικά, δασοπυροπροστασίας, αντισεισμικής θωράκισης. Ποια θέση παίρνουν στις πολιτικές που θέλουν τα έργα να συνδέονται με επιχειρηματική κέρδη, με ανταποδοτικότητα, με δεκάδες διόδια που χαρατσώνουν το λαό; Ζητούν την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που είναι υπεύθυνο για την κατάσταση αυτή (Καλλικράτης, μνημονιακές κατευθύνσεις, εφαρμοστικοί νόμοι);

Προτεραιότητα για τη Λαϊκή Συσπείρωση εκτός από την κατασκευή του δρόμου είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση, η αντισεισμική προστασία, η πυροπροστασία κ.α. Αυτό που χρειάζεται είναι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους οργανωμένα μέσα από φορείς και σωματεία να διεκδικούν και να αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν μπορεί κάποιοι να αφήνουν στο απυρόβλητο το σύστημα που γεννάει τα προβλήματα και που καθημερινά τσακίζει τις ζωές του λαού και να ζωηρεύουν απλά και τυπικά σε μια προεκλογική περίοδο που έχει αρχίσει.

Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων

Τασόκας Κωνσταντίνος

Δημοτικός Σύμβουλος