Αυτοκίνητο: Πόσο πιστεύετε ότι κοστίζει το σήμα της Tesla

H εμφάνιση και η καθιέρωση της Tesla ως κορυφαίου κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είναι ένα από τα μεγάλα βιομηχανικά θαύματα της τρέχουσας δεκαετίας.

Σήμερα είναι μεν μια από τις μεγαλύτερες σε αξία εταιρείες των ΗΠΑ αλλά από την άλλη αντιμετωπίζει οικονομικής φύσης θέματα που έχουν να κάνουν σε σημαντικό βαθμό με τις καθυστερήσεις στο λανσάρισμα και κυρίως στην παραγωγή των νέων της μοντέλων. Έτσι οι Αμερικανοί οικονομικοί αναλυτές θεωρούν βέβαιο πως θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον γενναία χρηματοδότηση, για την οποία μπορεί να αναγκαστεί να υποθηκεύσει ακόμα και το λογότυπό της.

Το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να αποτιμηθεί το λογότυπο μια εταιρείας σαν την Tesla. Μια ένδειξη για αυτό αποτελεί το προηγούμενο της Ford, καθώς πριν από περίπου 10 χρόνια το σήμα της, το διάσημο και πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο Blue Oval, κοστολογήθηκε περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Με βάση αυτό οι αναλυτές θεωρούν πως το σήμα της Tesla θα μπορούσε να αποτιμηθεί από 4 έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το υψηλό αυτό ποσό είναι μια σαφή ένδειξη για το πόσο γρήγορα έχει φτάσει ψηλά η εταιρεία του Elon Musk, που αποτελεί μέχρι στιγμής το πιο βαρύ όνομα στην ηλεκτροκίνηση. Αν αυτό θα συνεχίσει να ισχύει και στο μέλλον είναι κάτι που θα φανεί ίσως και πιο γρήγορα από ότι πιστεύουμε.