Κινητοποίηση στα Φάρσαλα για την ανακατασκευή του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων – (vid)

Η καθυστέρηση της ανακατασκευής του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων, από το Υπουργείο Υποδομών, είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα Κυριακή (02/09) την κινητοποίηση – διαμαρτυρία, 120 περίπου πολιτών στα Φάρσαλα, καθώς στον συγκεκριμένο δρόμο, έχουν γίνει αρκετά τα ατυχήματα, εκ των οποίων πολλά είναι θανατηφόρα, καταστώντας τον συγκεκριμένο οδικό άξονα καρμανιόλα.

Στην συνέχεια οι διαδηλωτές, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου για λίγα λεπτά, υπό την διαρκή παρουσία της αστυνομίας. Αξιζει να αναφερθεί ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης βρίσκεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου υποδομών από το 2009.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησαν ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κών/νος Τύμπας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτ. Γιαννακόπουλος, ο περιφεριακός σύμβουλος κ. Καραμπάτσας, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρσάλων κ. Μαρία Ίφου και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στ. Πουλαράκης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν

Σωτήρης Γιαννακόπουλος (Πρόεδρος Επιμ. Λάρισας): “Εμείς ως Επιμελητήριο Λάρισας, θα στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, που γίνονται στο νομό μας, αλλά και σε όλη την Θεσσαλία, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος έχει υστερήσει έναντι των άλλων περιοχών. Πιστεύουμε ότι είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών για να γίνει δράση. Σίγουρα θέλει προσπάθεια όλων μας, των πολιτών, των επιχειρηματιών, της κοινωνίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, για να γίνει ο συγκεκριμένος δρόμος”.


Μαρίας Ίφου (επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης Δ. Φαρσάλων): “Βρισκόμαστε εδώ για το αυτονόητο, που αφορά την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Δεν καταλαβαίνουμε, γιατί τόσα χρόνια γίνεται αυτή η κωλυσιεργία στο συγκεκριμένο έργο, όταν σε ολόκληρη την Ελλάδα το οδικό δίκτυο έχει βελτιωθεί. Θα πρέπει η κεντρική εξουσία να δει σοβαρά το συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα αποτελέσματα”.


Κων/νος Καραμπάτσας (περιφ. σύμβουλος Θεσσαλίας): “Ένα σημαντικό θέμα για μία τοπική κοινωνία, είναι το οδικό δίκτυο. Ο δρόμος Λάρισας Φαρσάλων, εδώ και χρόνια έχει βαλτώσει σε αντίθεση με άλλους δρόμους της περιοχής. Καλούμε την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, να πάρει πρωτοβουλίες στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς θα είμαστε διπλά πάντα σε τέτοιες ενέργειες και κινητοποιήσεις”.


Στ.Πουλαράκης (ανεξ. δημ συμβουλος Δ. Φαρσάλων): «Είμαστε σήμερα εδώ για να διεκδικήσουμε την επίλυση ενός μείζονος διαχρονικού προβλήματος για τον τόπο μας, όπως είναι αυτό της κατασκευής ασφαλούς δρόμου Λάρισας Φαρσάλων. Εδώ δεν χωρούν εγωισμοί και στείρες αντιπαραθέσεις, κοινός σκοπός πρέπει να είναι η άμεση επίλυση αυτού του σημαντικού ζητήματος, προτείνω τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την επίλυση του προβλήματος».

Κων/νος Τυμπας (Αντιπρόεδρος Περ. συμβ. Θεσσαλίας): H συνάντησή μας στο χώρο αυτό, αποτελεί κινητοποίηση διαμαρτυρία, για την εξέλιξη του σοβαρού θέματος του δρόμου Λάρισας Φαρσάλων. Θεωρώ ότι όλοι σας πιστεύετε, ότι έχουμε δικαίωμα να διασφαλίζουμε τη ζωή μας. όπως μας αξίζει. Η κατασκευή αυτού του δρόμου είναι ζήτημα κεντρικής προτεραιότητας οι γραφειοκρατικές παλινωδίες των τελευταίων 10 ετών εχουν οδηγήσει στο σημείο οι μελέτες για την κατασκευή του δρόμου να περιφέρονται στους διαδρόμους του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.  Σε ερώτηση βουλευτή Λάρισας ο υπουργός ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι, το έργο δημοπρατείται εντός του 2018… ποιον και τι από όλα να πιστέψουμε…ο δρόμος Λάρισα – Φαρσάλων κατάντησε το γεφύρι της Άρτας, ένας δρόμος καρμανιόλα, στενός με πολλές στροφές, μη ποιοτικός με έλλειψη φωτισμού, ένας δρόμος απειλή για την ασφάλεια όλων μας. Απαιτούμε τώρα, ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, για το καλό όλων μας και την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και για την ανάπτυξη του τόπου, δεν μηδενίζουμε τις προσπάθειες κανενός. Διαδηλώνουμε για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Τύμπα, Πουλαράκη και των κα. Ίφου και Συροπούλου