Χαρακόπουλος: Η ελευθερία δεν κατοχυρώνεται άπαξ, αλλά απαιτεί εθνική εγρήγορση!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την Δοξολογία για την επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από τον τουρκικό ζυγό και την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας Αβέρωφ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημιουργία της ελεύθερης νεότερης Ελλάδος υπήρξε μια θρυλική εποποιΐα, που διήρκεσε πάνω από 100 χρόνια και χρειάστηκε διαρκείς αγώνες και ποταμούς αίματος. Η απελευθέρωση της Λάρισας και ολόκληρης της Θεσσαλίας και της ένωσής τους με τον εθνικό κορμό το 1881 υπήρξε ακόμη ένα επεισόδιο αυτής της μακράς και επίπονης προσπάθειας. Μετά από αιώνες σκοτεινής δουλείας, που κράτησαν το έθνος μας μακρά από τον βηματισμό της προόδου που ακολούθησαν οι λαοί της δύσης, τέθηκαν τα θεμέλια για την δημιουργία ενός ελεύθερου και αναπτυγμένου κράτους.

Έως και σχετικά πρόσφατα θεωρούσαμε τα όσα βρήκαμε από τους προγόνους μας απολύτως δεδομένα και σταθερά. Σήμερα, όμως, που γύρω μας επικρατεί η γεωπολιτική αστάθεια και διάφορες αναθεωρητικές δυνάμεις δεν κρύβουν τις ανιστόρητες και ιταμές διεκδικήσεις τους αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτε δεν έχει λήξει αν δεν έχεις την ικανότητα να το υπερασπιστείς. Η ελευθερία δεν κατοχυρώνεται άπαξ, αλλά απαιτεί εθνική εγρήγορση, ιστορική συνείδηση και εντατική εργασία. Διαφορετικά, θα οδηγούμαστε από ήττα σε ήττα στα εθνικά μας μέτωπα, όπως κατέδειξε και η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών που αναγνώρισε με ελληνική υπογραφή δήθεν μακεδονικό έθνος και γλώσσα, θέτοντας σε κίνδυνο όλα όσα οι πρόγονοί μας κατέκτησαν με τις θυσίες τους».