Επιστρέφει στην φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος της Energa

Μέσα σε λίγες ώρες και υπό το βάρος των αντιδράσεων για την πρόωρη αποφυλάκιση του, ο Αριστείδης Φλώρος επιστρέφει στη φυλακή. Το συμβούλιο Εφετών Εύβοιας αποφάσισε αργά το βράδυ της Παρασκευής τον εγκλεισμό σε φυλακή του 39χρονου επιχειρηματία, ενώ είχε ήδη προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρου Σοφουλάκη, κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με ποσοστό αναπηρίας 67%, που έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa-Hellas Power.

Ο Αριστείδης Φλώρος, που είχε προσαχθεί από την Γλυφάδα, γύρω στις 22:00 της Παρασκευής, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τελικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε επισήμως ότι η προσαγωγή του μετατρέπεται σε σύλληψη του.

Της έφεσης του βουλεύματος είχε προηγηθεί παραγγελία προς τον κ. Σοφουλάκη από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτήριζε το συγκεκριμένο βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», σημειώνοντας ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας «είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%».

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάστηκε και έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, το οποίο ανέφερε ότι η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι «ανυποστάτη», καθώς η γιατρός που την υπέγραψε δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία» σχετικά με την υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου και τον ιατρικό φάκελο που προσκόμισε, προκειμένου να του βεβαιωθεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας στις 24 Αυγούστου. Στον 39χρονο επιχειρηματία, είχε διαγνωστεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 65% και φερόταν να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Όσον αφορά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Energa-Hellas Power, ο Αρ. Φλώρος είχε καταδικαστεί το Φεβρουάριο του 2017, σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε κάθειρξη-ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ant1news.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!