Καταστράφηκαν οι αγροτικοί δρόμοι σε Λυγαριά-Ροδιά

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Δήμαρχο Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση είδαν από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσαν στην αγροτική οδοποιία οι βροχές και οι χείμαρροι από τη Λυγαριά ως τη Ροδιά.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου με τον αντιδήμαρχο Χρήστο Τσιόπα, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αργυροπουλίου Χρήστο Κουτίνα και τον Πρόεδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστο Τσιτσιρίγγο καθώς και κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελούμενο από τους Χρήστο Λυτροκάπη, Δ/ντή Τεχνικής Υπηρεσίας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Χρήστο Καραμπούζη, στέλεχος της ΤΥ Π. Θεσσαλίας, αποτίμησαν την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους.
Ο Δήμαρχος Τυρνάβου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων/νο Αγοραστό προκειμένου να κηρυχθεί το μέτωπο από τη Λυγαριά ως και τη Ροδιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά οι ανάγκες και η επούλωση των πληγών που δημιούργησαν οι έντονες καιρικές συνθήκες. Αυτό θα αποφασιστεί σε άμεση συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το Δήμαρχο Τυρνάβου.
Να σημειωθεί ότι ήδη ο Δήμος Τυρνάβου ενεργεί στην περιοχή με μηχανήματα έργου για να αντιμετωπιστούν ζητήματα προσβασιμότητας στις αγροτικές αρτηρίες διευκολύνοντας τους αγρότες, που αυτήν την περίοδο έχουν τρύγο και ποικίλες άλλες εργασίες.

Πηγή: ert.gr