Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης

Ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης είχε εκπλήξεις, μετακινήσεις και ανοίγματα προς άλλους χώρους. Στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που έχει γυναικείο άρωμα, προστέθηκαν 13 νέα πρόσωπα και αποχώρησαν τέσσερις πρωτοκλασάτοι υπουργοί.

Στις 14:00, έγινε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού.

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά, Νοτοπούλου και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά, Τελιγιορίδου και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Μεθώνης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Κλήμη.

 

Πρώτοι στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασαν οι κ. Δημαράς και Μπόλαρης, ενώ απο τις στιγμές που “ξεχώρισαν” ήταν το νεύμα του Πρωθυπουργού σε κάποιον από τους Υπουργούς για την γραβάτα του και το νεύμα της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στους συναδέλφους της ότι ήρθε η στιγμή που πρέπει να πλησιάσουν το τραπέζι για να αγγίξουν το Ευαγγέλιο.

Αμέσως μετά, ακολούθησαν οι υπογραφές ανάθεσης και ανάληψης των αρμοδιοτήτων των Υπουργών και η χειραψία με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, όπου η μεγαλύτερη συζήτηση έγινε μεταξύ του ΠτΔ και της Κατερίνας Παπακώστα.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονταν και πολλοί συνεργάτες των νέων μελών της Κυβέρνησης, αλλά και οι οικογένειες τους. Ενδεικτικά, εκεί βρίσκονταν δύο απο τα έξι παιδιά του Μάρκου Μπόλαρη, αλλά και η σύντροφος και η μικρή κόρη του Σταύρου Κρέτσου, η οποία έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει, μετά το τέλος της τελετής.

Πηγή: ant1news.gr