Αρχηγός Πυροσβεστικής: Δύσκολη η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» – Πήρε κλίση το πλοίο

Δύσκολη χαρακτήρισε την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει στο γκαράζ 3 του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με τον κ. Ματθαιόπουλο, εντός του πλοίου συνεχίζουν να καίγονται φορτηγά και ΙΧ, ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνει ο μεγάλος αριθμός οχημάτων. «Δεν μπορούμε να φτάσουμε στην πυρκαγιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Στο πλοίο δεν υπήρχε εύφλεκτο φορτίο, ενώ η κατάσβεση συνεχίζεται τόσο από τις μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής όσο και από το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου.

Πάντως, μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες άνοιξε ο καταπέλτης οχημάτων, ωστόσο το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει λάβει κλίση προς τα αριστερά, από τα πολλά νερά που έχουν συσσωρευτεί στο εσωτερικό του από την επιχείρηση κατάσβεσης.

Το “ευχαριστώ” του πληρώματος

Τις ειλικρινείς ευχαριστίες σε όσους στάθηκαν στο πλευρό τους για την επιτυχή αντιμετώπιση του συμβάντος με την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Πειραιάς-Χανιά, εκφράζουν, σε ανακοίνωση, η εταιρεία ΑΝΕΚ LINES, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου.

«Απευθύνουμε θερμά ευχαριστώ στο Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική, το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και στην ομάδα της ΕΜΑΚ, για την άμεση κινητοποίηση και συμβολή τους, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία εκφράζει,επίσης, τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος με την παρουσία και την επίβλεψή του συνέβαλε στον αποτελεσματικό συντονισμό της επιχείρησης.

Εξάλλου, η εταιρεία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα πλοία και τα πληρώματα των Βlue Star 1, Knossos Palaceκαι Blue Horizon για τη στήριξη, την αλληλεγγύη και την ταχύτατη ανταπόκρισή τους, αλλά και για τα μικρότερα βοηθητικά πλοία που έσπευσαν να παραπλεύσουν με το Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ΑΝΕΚ ευχαριστεί, τέλος, θερμά όλους τους επιβάτες για τη συνεργασία, την ψυχραιμία και την κατανόηση που έδειξαν, ακολουθώντας τις οδηγίες του πληρώματος.

Πηγή: topontiki.gr