Πτώση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Εκπαιδευτικό αεροπλάνο κατέπεσε λίγο μετά τις 8:50 στην περιοχή μεταξύ Τρίπολης και Σπάρτης.

Οι δύο χειριστές, του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2, που είχε απογειωθεί απο την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος, στην Καλαμάτα, ενώ βρίσκονταν σε απόσταση 7 ν.μ. βορείως της Σπάρτης, χρησιμοποίησαν επιτυχώς το σύστημα εκτίναξης των καθισμάτων τους και εγκατέλειψαν το αεροσκάφος, πριν αυτό συντριβεί.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις για τον εντοπισμό των δύο πιλότων και λίγα λεπτά αργότερα εντοπίστηκε σώος ο συγκυβερνήτης, ο οποίος δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο για εξετάσεις.

Στην περιοχή πλέον, οι πιλότοι πυροσβεστικών αεροπλάνων που ερευνούν από αέρος για να βοηθήσουν στην επιχείρηση και οι επίγειες δυνάμεις που έχουν σπεύσει στην περιοχή της συντριβής, αναζητούν τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, με στελέχη του ΓΕΑ να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα βρεθεί κι αυτός εν ζωή.

Στις 3 Ιανουαρίου, αεροσκάφος ίδιου τύπου, που επίσης είχε απογειωθεί απο την 120 ΠΕΑ είχε συντριβεί, με τους πιλότους να προλαβαίνουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτίναξης και να βγαίνουν σώοι από το ατύχημα.

Πηγή φωτογραφιών: arcadia938.gr

Πηγή: ant1news.gr