Ο καιρός της Δευτέρας

Ξεκίνημα της εβδομάδας με πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Στην Αττική τον αρχικά αίθριο ουρανό θα διαδεχθούν βαθμιαία νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι, θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα φυσούν βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμών Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται στην δυτική Μακεδονία από το βράδυ. Στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα δείξει 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στα βόρεια θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 4 και από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα νότια έντασης 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη
Την Τρίτη, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.