Φθινοπωρινό το σκηνικό την Κυριακή

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό της τελευταίας Κυριακής του Αυγούστου, με νεφώσεις, τοπικά αυξημένες αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες, περιοδικά έντονες. Θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί, με ένταση έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην Θράκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, έντασης 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Θα φυσούν μεταβλητοί και βαθμιαία δυτικοί- βορειοδυτικοί άνεμοι στα βόρεια, εντάσεως 3-4 μποφόρ Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την  ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες νεροποντές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι, θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα είναι δυτικοί, με ένταση 4-5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, όμως στην Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 30 βαθμών Κελσίου, στην Κρήτη θα φθάσει έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο ουρανός αναμένεται αίθριος σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα φυσούν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Κατά τόπους εντονότερα φαινόμενα αναμένονται την Δευτέρα. Για το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά της χώρας, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, περιοδικά και τοπικά με αυξημένη ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια, με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι βοριάδες, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.