O Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Νέος Αγών» αποχαιρετά τον Φώτη Αλεξίου…

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός του «Νέου Αγώνα» με θλίψη αποχαιρετά τον τελευταίο παραδοσιακό εκδότη της Θεσσαλίας και ιδρυτή του, Φώτη Αλεξίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο τα ξημερώματα σε ηλικία 83 ετών, μετά από πολυήμερη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως αναφέρει σχετική δημοσίευση του thessaliatv.gr.

Ο Φώτης Αλεξίου υπήρξε ο στυλοβάτης του δημοσιογραφικού Οργανισμού «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ» Καρδίτσας, της «Θεσσαλίας Τηλεόρασης» και του «Ράδιο Θεσσαλία», όντας μία πολυσχιδής προσωπικότητα με πλούσια κοινωνική προσφορά στην Καρδίτσα, που αγάπησε με πάθος, όπως και στη Θεσσαλία.

Η ζωή του Φώτη Αλεξίου υπήρξε ταυτόσημη με το λογότυπο της εφημερίδας, ένα διαρκής αγώνας για την πρόοδο και την προκοπή της αγαπημένης του Καρδίτσας, ενώ η δράση του στον κοινωνικό στίβο υπήρξε πάντα διακριτική καθώς, όντας και ο ίδιος παιδί της φτωχολογιάς και της Κατοχή,ς είχε πάντα ανοιχτές της πόρτες της εφημερίδας για τον κάθε απλό συμπολίτη που γνώριζε με το μικρό του όνομα.

Ήταν από αυτή τη σπάνια πάστα των Ελλήνων που έχτισαν από τις στάχτες του Εμφυλίου ξανά την πατρίδα, χωρίς να υπολογίζουν κόπους, θυσίες και εργασία, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους.

Φιγούρα πατρική για δύο γενιές δημοσιογράφων, με έντονο συναισθηματισμό και σπάνια οξυδέρκεια, ο Φώτης Αλεξίου δημιούργησε μία σχολή στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο, που τυγχάνει μέχρι και σήμερα πανελλήνιας αναγνώρισης.

Ο Φώτης Αλεξίου γεννήθηκε στη Φυλακτή των Αγράφων για να ξεκινήσει από μικρή ηλικία την ενασχόλησή του με τον έντυπο Τύπο, ως διανομέας της εφημερίδας, λινοτύπης, δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης, διευθυντής, εκδότης… Ευτύχησε να δει το πιεστήριο του «Νέου Αγώνα» στην Κατοχή να μεταφέρεται στην ορεινή Αργιθέα και συγκεριμένα στα Πετρίλια και να αποτελεί το πρώτο πιεστήριο της έκδοσης του αντιστασιακού Τύπου…

Η εφημερίδα του ήταν η μόνη στον επαρχιακό τύπο, που έκλεισε στα χρόνια της Διικτατορίας, ενώ δεν έπαψε ποτέ να προασπίζεται τα καλώς νοούμενα τοπικά συμφέροντα, πάνω από κομματισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες. Το σύνθημά του ενέπνευσε δεκάδες εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό οργανισμό «Νέος Αγών»: «Πρώτα και πάνω απ’ όλα η Καρδίτσα»,

Πνεύμα ανήσυχο, πέρασε όλα τα στάδια της τεχνολογικής εξέλιξης στην εφημερίδα που κληρονόμησε από το θείο του Νίκο Τζίρο, και την κατέστησε πρότυπη στον επαρχιακό Τύπο, με το πέρασμα από τη λινοτυπία στην offset εκτύπωση.

Στη συνέχεια στα τέλη της δεκαετίας του ’80 προχώρησε στην ίδρυση του «Ράδιο Θεσσαλία» και της Τηλεόρασης της Θεσσαλίας.

Ο Φώτης Αλεξίου αφήνει πίσω του την πολυαγαπημένη σύζυγό του Αριστέα, την κόρη τους Ράνια και τους δύο γιους τους, Νίκο και Γιώργο.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 26 Αυγούστου στην Καρδίτσα, με την Εξόδιο Ακολουθία να τελείται στις 13:00 και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Καθώς οι συντάκτες του «Νέου Αγώνα», της «Θεσσαλίας Τηλεόρασης» του «Ράδιο Θεσσαλία» και του «thessaliatv.gr» τον αποχαιρετούμε με θλίψη αλλά και ευγνωμοσύνη πάνω από όλα για τα μαθήματα ζωής που μας παρέδωσε, γνωρίζουμε ότι από εκεί ψηλά, από τις αδούλωτες βουνοκορφές των Αγράφων, θα συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας περιβάλλει με την αγάπη και την σκέψη του.

Πηγή: thessaliatv.gr