Η Alpha Bank προειδοποιεί για μηνύματα απάτη που εμφανίζεται σαν αποστολέας

Η Alpha Bank με συνεχείς αποστολές mail και μηνυμάτων ενημερώνει ότι διενεργούνται από τρίτους κακόβουλες προσπάθειες παραπλανήσεως Συνδρομητών του Alpha e-Banking, μέσω γραπτών μηνυμάτων σε κινητό τηλέφωνο (SMS) στα οποία ως αποστολέας παρουσιάζεται η τράπεζα, με σκοπό να τους πείσουν να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους (Κωδικό Συνδρομητή, Μυστικό Κωδικό, Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας).

Όπως αναφέρει με τα μηνύματα αυτά, τα οποία σε καμμία περίπτωση δεν έχουν αποσταλεί από την Alpha Bank, προτρέπουν τους Συνδρομητές να ακολουθήσουν σύνδεσμο (link) που οδηγεί σε σελίδα όπου ζητείται η εισαγωγή των στοιχείων προσβάσεώς τους.

Η Alpha Bank παρακαλεί όπως αγνοήσετε και διαγράψετε αμέσως τα μηνύματα αυτά, χωρίς να προβείτε σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.

Για την ασφάλειά των πελατών της, υπενθυμίζει ότι:

1. Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας π.χ. μέσω τηλεφώνου, SMS ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Οι κωδικοί σας είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

2. Η χρήση του Alpha Web Banking πρέπει να γίνεται μόνον μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) που ευρίσκονται σε άλλες ιστοσελίδες, σε μηχανές αναζητήσεως, σε SMS ή σε e-mails.

Σε περίπτωση που γίνετε αποδέκτης τέτοιου είδους επικοινωνίας και εκ παραδρομής ακολουθήσετε τον σχετικό σύνδεσμο, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με την Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως Πελατών στον αριθμό τηλεφώνου
210 326 0000.

Πηγή: dikaiologitika.grs