Σύριζα Λάρισας: «Κοίτα ποιοι μιλάνε»…

Με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, σχολιάζει τα περί κατάρρευσης του αφηγήματος της Ν.Δ. περί «κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τα εντυπωσιακά και μετρήσιμα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα υλοποίησης των προγραμμάτων «ΦιλόΔημος», μέσω των οποίων επιχορηγούνται οι Ο.Τ.Α. όλης της χώρας, πέρα από την έμπρακτη ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – στη συγκεκριμένη περίπτωση με την συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης – καταδεικνύουν επιπλέον την κατάρρευση του αφηγήματος της Ν.Δ. περί «κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την απλή ανάγνωση των αριθμητικών δεδομένων των συγκεκριμένων προγραμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, καθίσταται σαφές ότι οι εγκρίσεις έργων που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια ευρώ – περίπου 370 εκατ. ευρώ σε όλη τη χώρα – έγιναν με αποκλειστικό γνώμονα και στοχευμένα την αναβάθμιση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών, μετά από συστηματικό διάλογο με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς να ληφθεί υπόψη η κομματική τους προέλευση.

Είναι γι΄ αυτό αστείο να κατηγορείται ότι δημιουργεί κομματικό κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο που όλες οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2015 μέχρι σήμερα έγιναν μέσω ΑΣΕΠ, που οι διορισμοί ακόμα και των προέδρων των ΔΕΚΟ περνούν από τη Βουλή, που ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων είναι απείρως μικρότερος από τον αντίστοιχο των κυβερνητικών στελεχών επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ!

Είναι εξοργιστικά υποκριτικό να μιλούν για κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που διαμόρφωσαν το φαραωνικό κομματικό κράτος επί δεκαετίες, αυτοί που έχουν αποκτήσει διδακτορικά στην ημετεροκρατία, μέχρι και τις μέρες μας.

Αυτοί που μάλιστα επιζητούν εναγωνίως την επιστροφή τους στην εξουσία για να κάνουν πάλι τα ίδια που τόσο τους λείπουν τα τελευταία τριάμισι χρόνια, όπως τότε που ακόμα και για να προσληφθείς σε σούπερ μάρκετ ήταν απαραίτητη η παρέμβαση του τοπικού κομματάρχη… Ε, δεν θα τους γίνει το χατίρι!