Ο καιρός της Παρασκευής

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και γενικά αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται το Σάββατο. Θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με βοριάδες έντασης 4 μποφόρ (σημ: στα ανατολικά θα φθάσουν τα 5 και πρόσκαιρα τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη)

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα είναι νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως με πρόσκαιρες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα δυτικά. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με έντασης 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 34 βαθμών Κελσίου.

Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα έχουν ηλιοφάνεια, με ανέμους βόρειους-βορειοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς στην Κρήτη και στις Κυκλάδες από 24 έως 29 βαθμούς.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι στα βόρεια, 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ  στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, με ένταση 4 με 5 μποφόρ.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης) και τα ορεινά της Κρήτης, με τοπικούς όμβρους και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να μεταβληθεί σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν βοριάδες, με την ίδια ένταση.