Πλήθος πιστών στην εορτή της Παναγίας Δεμερλιώτισσας – (vid)

Με μεγαλοπρέπεια και θεία κατάνυξη εορτάστηκε χθες  (22/08) παραμονή της εορτής της η Παναγία Δεμερλιώτισσα στο χωρίο Σταυρός Φαρσάλων (παλιό Δεμερλί, απ’ όπου και ονομάστηκε). Πλήθος πιστών έσπευσαν να πάρουν την χάρη και να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Την παραμονή της εορτής 22 Αυγούστου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, και στη συνέχεια έγινε η περιφορά της θαυματουργού εικόνας συνοδεία υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας. Ανήμερα της εορτής (23/08) τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με την παράδοση είναι μία από τις 70 εικόνες της Παναγίας που αγιογράφησε ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς.

Η Παναγία η Δεμερλιώτισσα απέκτησε μεγάλη φήμη πανελλαδικά από τα άπειρα θαύματα της θαυματουργού εικόνας της Θεοτόκου που ιστορήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Αναφέρεται μεγάλος αριθμός θαυμάτων που έγιναν από τη Μεγαλόχαρη και τούτο αποδεικνύει τη βαθιά πίστη των ευσεβών χριστιανών που συρρέουν καθημερινά. Μια μικρή απόδειξη των πολλών θαυμάτων της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας είναι ο μεγάλος αριθμός, η ποικιλία και η αξία των αφιερωμάτων που έχουν κάνει όσοι – και είναι πάρα πολλοί – θεραπεύτηκαν από τη χάρη της.

Τον εσπερινό παρακολούθησαν πλήθος πιστών και επισήμων μεταξύ αυτών, ο βουλευτής Λάρισας κ. Νικ. Παπαδόπουλος,ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ.Λαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, Δημ.Μπαμπανίκας, Απ. Κυριαζής, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τύμπας,η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κα.Κυρ. Παναγιωτοπούλου, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΦ κ. Γ. Αγγελακόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ.Ίφου, Σ. Χατζηπλή, Β. Κατσιαούνης, Κ. Γιαχνής, η πρόεδρος της κοινότητας Φαρσάλων κ. Β.Παύλου, ο πρόεδρος ΤΟΕΒ κ.Τ. Δραχμάνης, ο διοικητής Α.Τ. Φαρσάλων κ. Γ.Γκούμας, όπως επίσης πλήθος συλλόγων εκπροσώπων και φορέων του τόπου.