Καλοκαιρία με ανέμους σε όλη την χώρα

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Πέμπτη, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά τοπικά θα φθάσει τα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τον υδράργυρο να δείχνει από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα πνέουν νότιοι, με την ίδια ένταση.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, από μεταβλητές διευθύνσεις. Πρόσκαιρα, τις απογευματινές ώρες στο Ιονιο, θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με βοριάδες εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη επίσης αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 24 και 32 βαθμών Κελσίου (σημ: στις Κυκλάδες η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 29 βαθμοί).

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός επίσης θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα βόρεια, εντάσεως 5 με 6 και  πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και την Παρασκευή, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.