Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Δυο άτομα σκοτώθηκαν και άλλο ένα έχει τραυματιστεί βαριά μετά από την επίθεση με μαχαίρι σε προάστιο του Παρισιού, σύμφωνα με τοπικές πηγές. Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, τα θύματα της επίθεσης είναι η μητέρα και η αδερφή του δράστη.

Ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία. «Η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε… το άτομο εξουδετερώθηκε και είναι νεκρό», ανέφερε στο Twitter η τοπική νομαρχία.

Νωρίτερα, πάντως, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε με δήλωσή της την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι ένα μέλος της πραγματοποίησε την επίθεση, χωρίς όμως να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό της. Δήλωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq ανέφερε πως ο επιτιθέμενος ήταν «μαχητής του Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με το Europe 1 ο δράστης, ηλικίας περίπου 30 ετών, άρχισε να επιτίθεται με το μαχαίρι σε περαστικούς στο προάστιο Trappes, ενώ φώναζε ο «Αλλάχ είναι μεγάλος».

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Le Parisien αναφέρουν ότι ο δράστης μετά την επίθεσή του μπήκε σε ένα κιόσκι από το οποίο φώναζε στους αστυνομικούς «ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Μην μπείτε, θα σας καθαρίσω όλους».

«Ο λόγος πίσω από την επίθεση και το προφίλ του δράστη δεν είναι ακόμη γνωστοί και ερευνώνται», δήλωσε άλλη πηγή στο Ρόιτερς, ενώ δικαστική πηγή ανέφερε πως δεν έχει ζητηθεί ακόμη από αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Η Τραπ είναι μια υποβαθμισμένη πόλη που βρίσκεται σε μια γενικά πλούσια περιοχή δυτικά του Παρισιού. Δεκάδες ριζοσπαστικοποιημένοι νέοι έχουν φύγει από την πόλη των περίπου 30.000 κατοίκων για τη Συρία.

Πηγή: ant1news.gr