«Οι Έλληνες, κ. Τσίπρα, δεν είναι λωτοφάγοι»

«Και με το σημερινό του “σόου” ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η επικοινωνιακή πολιτική. Γι’ αυτήν καταναλώνουν ατελείωτες ώρες και φαιά ουσία. Όλη τους η έγνοια είναι πώς ναδημιουργήσουν εντυπώσεις, πώς θα παραπλανήσουν. Της παράστασης στην Ιθάκη, που θα ήταν υπερπαραγωγή αν δεν συνέβαινε η τραγωδία στο Μάτι, είχε προηγηθεί αυτή της “γραβάτας” στο Ζάππειο και η ριμέικ εμφάνιση στο Καστελόριζο. Κοινός παρονομαστής όλων είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ο βιασμός της αλήθειας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει το διάγγελμα του πρωθυπουργού, καθώς και τους «πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια».

Στη δήλωσή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας παρέμεινε και αυτή τη φορά πιστός στην γραμμή του ασύστολου ψεύδους και των τεχνητών διχασμών, στη γραμμή που του έδωσε την ευκαιρία να πετύχει το ρεσάλτο του στο καράβι της εξουσίας. Για μια ακόμη φορά μίλησε στους Έλληνες, ως να είναι λαός Λωτοφάγων, καθώς:

• Λησμόνησε τις “παχιές” του υποσχέσεις για το σχίσιμο των μνημονίων, για την επιστροφή των συντάξεων, για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για την εκδίωξη των δανειστών και της “μάνταμ Μέρκελ”.

• Αγνόησε το γεγονός ότι η χώρα το 2014 ήταν στο κατώφλι της εξόδου από το μνημόνιο.

• Έδωσε συγχωροχάρτι στον εαυτό του για το τραγικό πρώτο εξάμηνο, όταν, μαζί με τον… Γιάνη, οδήγησαν την Ελλάδα ένα βήμα πριν την καταστροφή, έκλεισαν τις τράπεζες, επέβαλαν capital controls και την φέσωσαν με πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ. 

• Δεν ζήτησε συγγνώμη για το 3ο αχρείαστο μνημόνιο, που έχει τη δική του υπογραφή, όπως και του συνεταίρου του κ. Καμμένου, καθώς και την απόλυτη υποταγή και υπακοή του στους πρώην μισητούς τροϊκανούς, οι οποίοι γι’ αυτήν του τηνυποτακτικότητα πίνουν νερό στο όνομά του!

• Δεν έβγαλε τσιμουδιά για την βαρύτατη φορολογία που φόρτωσε στους πολίτες, και ιδιαίτερα τις πιο δυναμικές παραγωγικές κατηγορίες, όπως τους ελεύθερους επαγγελματίες 

και τους αγρότες.

• Αποσιώπησε τους βαρύτατους όρους με τους οποίους έχει δεσμεύσει τη χώρα μετά από την δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, για τα υπέρογκα πλεονάσματα μέχρι το 2060, για την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, για τις περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου, για τις τριμηνιαίες επιθεωρήσεις των ξένων ελεγκτών. 

Ωραιοποίησε τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η ερασιτεχνική και ιδεοληπτική του κυβέρνηση σε κάθε τομέα τουδημοσίου βίου, στην εκπαίδευση, στη δημόσια ασφάλεια, στο μεταναστευτικό.

Κατέφυγε στο γνωστό τροπάρι της πρώτης φοράς αριστερά, αυτό των απειλών εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων,κατηγορώντας τους για όλα τα αμαρτήματα για να βγει ο ίδιος και η κυβέρνησή του “λάδι”.

Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του, και ευτυχώς για την Ελλάδα, τα επικοινωνιακά παραμύθια της κυβέρνησης δεν τα πιστεύουν πιά ούτε τα παιδιά. Πολύ σύντομα, θα το αντιληφθούν και στις κάλπες».