Έλληνας στην λίστα των ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στην ψηφιακή διακυβέρνηση!

Στην λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων, στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα, βρίσκεται ο Γιάννης Χαραλαμπίδης.

Ο διεθνής οίκος Apolitical, στις 8 Αυγούστου 2018, επέλεξε τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που στόχο έχει να αναδείξει την διεθνή ηλεκτρονική ή ψηφιακή διακυβέρνηση, περιλαμβάνοντας άτομα από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ο Έλληνας καθηγητής έχει βραβευτεί για το 2ο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eGovernment, ως ο 8ος σημαντικότερος συγγραφέας στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ενώ έχει πάρει τρεις φορές πρώτο βραβείο στο διεθνές συνέδριο IFIP-eGOV.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ δήλωσε σχετικά, «Είμαστε περήφανοι, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και στο Αιγαίο γενικότερα, που έχουμε ανθρώπους της επιστημονικής ωριμότητας και ακαδημαϊκής εξωστρέφειας του κ. Χαραλαμπίδη» και πρόσθεσε, «Η αναγνώριση της υψηλής αξίας Ελλήνων ακαδημαϊκών σε διεθνές επίπεδο, μόνο να συμβάλλει μπορεί στην πρόοδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Ελλάδα. Ειδικά στο πεδίο της διακυβέρνησης, δείχνει ότι δημιουργούνται σημαντικοί πόλοι τεχνογνωσίας στα ελληνικά ΑΕΙ, που μπορούν να διοχετεύσουν μοναδική γνώση και εμπειρία για ένα πολύ κρίσιμο θέμα, που αφορά όλη την κοινωνία».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η λίστα δημιουργήθηκε μέσω της πρότασης υποψηφίων από εμπειρογνώμονες και υψηλά στελέχη κρατών, επιχειρήσεων και διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΟΣΑ, του Open Government Partnership, του Ινστιτούτου Alan Turing, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων.