Από την Ιθάκη με “συμβολισμούς” το διάγγελμα Τσίπρα

Τη δική της Ιθάκη αναζητά η κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει επιλέξει το νησί του Οδυσσέα για τη δήλωση που θα κάνει σήμερα προς τον ελληνικό λαό για την πρώτη μέρα που η χώρα θα βρίσκεται μετά από 8 χρόνια εκτός προγράμματος.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ωστόσο, την αποκάλυψη έκανε πρώτος,  μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί στις 7” , ο Δήμαρχος Ιθάκης Δ. Στανίτσας, καθώς μέχρι και σήμερα το πρωί δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για την τοποθεσία του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, το Μαξίμου προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη μέρα. Η χρονιά άλλωστε θα είναι εκλογική και ήδη δυο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη κάνουν άνοιγμα στις προοδευτικές δυνάμεις.

Το τέλος των μνημονίων αποτελεί και μια νέα αφετηρία για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, για μια προοδευτική συστράτευση, για να κλείσουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τη συντηρητική παλινόρθωση, δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, ανέφερε ότι «η χώρα βγαίνει από μια μεγάλη περιπέτεια, στην οποία τη βύθισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι λανθασμένες επιλογές των εταίρων μας στην ΕΕ. Η νέα φάση της χώρας τούς βρίσκει ιδεολογικά και πολιτικά ματαιωμένους και απροετοίμαστους και η χώρα βγαίνει στο ξέφωτο».

Το επόμενο διάστημα και μέχρι τη ΔΕΘ αναμένεται σκληρό ροκ με τη ΝΔ. Ήδη βγήκαν τα «μαχαίρια» με την κυβέρνηση να στοχοποιεί τον Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τις τελευταίες του δηλώσεις ότι η χώρα έχει ακόμη να διανύσει πολύ δρόμο και πως δεν υπάρχει περιθώριο αθέτησης των συμφωνηθέντων, καθώς τότε υπάρχει κίνδυνος να μας εγκαταλείψουν οι αγορές.

«ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!!!!! Δεν χρειαζόμαστε ούτε τις προβλέψεις σου ούτε τις συμβουλές σου !! Η μοναδική σου προσφορά σε αυτή τη χώρα πλέον ,είναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ …Ανήκεις στο σύστημα που χρεωκόπησε τη χώρα ,στο σύστημα που την έβαλε στα μνημόνια και κατακρεούργησε μισθούς και δικαιώματα ,ενώ η ελίτ και Συ μαζί πλούτιζε ….Αρκετά υπονόμευσες ,ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ …», έγραψε στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

«Υπάρχει η από δω πλευρά του λόφου που δεν πανηγυρίζει που βγαίνουμε από τα μνημόνια αλλά χαίρεται με την ψυχή της και οι συντηρητικές δυνάμεις που δεν μπορούν να το χωνέψουν γιατί δεν έχουν την επόμενη μέρα λόγο», δήλωσε την ίδια ώρα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Μετά την σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού για την έξοδο από τα μνημόνια, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Πηγή: ant1news.gr