Στην “τετράδα” του κόσμου η εθνική πόλο των εφήβων

Στους «4» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας προκρίθηκε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των εφήβων. Nίκησε 11-8 την Αυστραλία στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης και πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο τη Σερβία, η οποία νίκησε 9-6 την Ιταλία.

Μετά την ισορροπημένη πρώτη περίοδο (3-3), οι παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίτη πέτυχαν τρία «αναπάντητα» γκολ και προηγήθηκαν 6-3, ωστόσο η Αυστραλία μείωσε σε 6-5. Στη συνέχεια η εθνική ανέβαζε το προβάδισμά της στα δύο γκολ και τα «καγκουρό» πλησίαζαν στο γκολ μέχρι το 9-8. Τότε ο Παπανικολάου «έγραψε» το 10-8, περίπου 4,5 λεπτά πριν από το τέλος, ενώ ο Γραμματικός διαμόρφωσε το τελικό 11-8 στα 4 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης στους ημιτελικούς.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-3, 1-1, 3-1.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Πιοβάν, Αλαμάνος, Αρ. Χαλυβόπουλος, Καλογερόπουλος 1, Κουρούβανης Ν., Κεχαλάρης, Μπραΐμης, Γραμματικός 1, Ι. Χαλυβόπουλος 2, Πάτερος 2, Παπανικολάου 2, Δήμου 3, Μανθογιάννης

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ζιρθ, Κόλινς 1, Όμπερμαν, Ντάισον 1, Χάμπι, Γκιλφέδερ 1, Μόλναρ, Τέιλορ 1, Κυριακου 3, Ρόμπινσον, Γκλάνζνιγκ, Τάουνσεντ 1, Φόντορ.