Διπλή γιορτή για τα Φάρσαλα η 15η Αυγούστου

Με μεγαλοπρέπεια και θεία κατάνυξη θα εορταστεί σ΄όλη τη χώρα στις 15 Αυγούστου, η γιορτή της Παναγίας. Για τα Φάρσαλα η ημέρα αυτή είναι ιστορική και η γιορτή είναι διπλή, καθώς πριν από 137 χρόνια και συγκεκριμένα στις 15 Αυγούστου 1881, έγινε η απελευθέρωση της πόλης από τον τούρκικο ζυγό.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητου Δήμου και ιερέων από όλες τις ενορίες της επαρχίας, ενώ στη συνέχεια έγινε η περιφορά της θαυματουργού εικόνας και του επιταφίου της Παναγίας δια μέσω των κεντρικών οδών της πόλης.

Με την επιστροφή στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δόθηκε αρτοκλασία. Στις 11 μ.μ. πραγματοποιήθηκε νυκτερινή θεία λειτουργία.

Ανήμερα της εορτής στις 15 Αυγούστου 2018 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα γίνει θεία λειτουργία και δοξολογία και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, κ. Καλφούντζο Κωνσταντίνο.

Ακολούθως θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία “15ης Αυγούστου” (βρίσκεται δίπλα στον ναό) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των τοπικών αρχών και θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων.

Το παρών στην θεία λειτουργία έδωσαν, ο Δήμαρχος της Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Β. Νικολάου, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κ. Τύμπας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου.