137 χρόνια από την απελευθέρωση των Φαρσάλων

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα ανήμερα της εορτής του 15ης Αυγούστου στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Φάρσαλα, θεία λειτουργία και δοξολογία.

Ακολούθως έγινε η συγκέντρωση στην πλατεία «15ης Αυγούστου» (βρίσκεται δίπλα στον ναό) έγινε η επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των τοπικών αρχών καθώς και η κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Για τα Φάρσαλα η ημέρα αυτή είναι ιστορική και η γιορτή είναι διπλή γιατί στις 15 Αυγούστου 1881 έγινε η απελευθέρωση της πόλης από τον τούρκικο ζυγό, έπειτα από 137 χρόνια.

Το παρών έδωσαν  ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων κ. Βάιος Νικολάου, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κων/νος Τύμπας, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Μπαμπανίκας, Κων/να Μπένου, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ.Κυρ. Παναγιωτοπούλου, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΦ κ. Γ.Αγγελακόπουλος οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Βασιλείου, Ν. Τριανταφύλλου, Σ. Χατζηπλή, Ν. Γκατζόγιας, Στ.Πουλαράκης, Δ. Συροπούλου, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων κ. Β. Παύλου, ο τοπικός σύμβουλος κ. Κ.Βαρακλιώτης ο διευθ. πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σ.Βούλγαρης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κέντρου κ. Γ. Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φαρσάλων κ.Α. Δραχμάνης, ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. κ. Ν. Παυλονάσιος, του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Γ. Πιτσάβας, τοπικές αρχές, ιερείς και πλήθος κόσμου.

Στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατέθεσαν, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Κων/νος Τύμπας, ο διοικητής του ΑΤ Φαρσάλων κ. Γεώργιος Γκούμας και ο διοικητής της 61 ΜΕ κ. Ιωάννης Βακάκης