Το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δωρεάν στο Facebook – Συμφωνία ορόσημο

Η ισπανική La Liga ανακοίνωσε μια συμφωνία-ορόσημο με το Facebook, που θα επιτρέψει στους χρήστες της σελίδας από τη Νότια Ασία, να παρακολουθήσουν δωρεάν όλα τα παιχνίδια για τις επόμενες τρεις σεζόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της La Liga, οι 380 αγώνες της νέας σεζόν, που ξεκινούν την Παρασκευή, θα είναι διαθέσιμοι δωρεάν, μέσα από τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, για την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Μπουτάν, το Νεπάλ, τις Μαλδίβες, τη Σρι Λάνκα και το Πακιστάν.

Οι όροι του συμβολαίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί αλλά, όπως σχολιάζει το Reuters, την τελευταία φορά που είχε γίνει αντίστοιχη συμφωνία, το 2014, η τιμή των δικαιωμάτων είχε διαμορφωθεί στα 32 εκατομμύρια δολάρια.

Το Facebook έχει 348 εκατομμύρια χρήστες στις χώρες που αφορά η συμφωνία (τα 270 εκατομμύρια μένουν στην Ινδία).

Το κοινωνικό δίκτυο κάνει στροφή στην αγορά του αθλητισμού, όπως και άλλοι κολοσσοί του τεχνολογικού κλάδου.

Ήδη το Facebook προσφέρει στους χρήστες του από την Αμερική δωρεάν παιχνίδια μπέιζμπολ της Major League, καταβάλλοντας περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια ανά παιχνίδι.

Ο επικεφαλής του τμήματος ζωντανής κάλυψης αθλητικών αναμετρήσεων στο Facebook, Πίτερ Χάτον, δήλωσε στο Reuters ότι οι πρώτοι αγώνες δεν θα έχουν διαφημίσεις αλλά η εταιρεία σχεδιάζει τρόπους για να τις εισάγει σύντομα στις οθόνες.

Η συμφωνία του Facebook με τη La Liga είναι μέρος μιας γενικευμένης παγκόσμιας τάσης: η φετινή Premier League στη Βρετανία θα είναι η τελευταία που θα προβληθεί αποκλειστικά στην τηλεόραση καθώς, στην επόμενη σεζόν, είκοσι από τα παιχνίδια θα προβληθούν αποκλειστικά στο Amazon Prime.

Με πληροφορίες από BBC