Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Εύβοια, όπου ξέσπασε φωτιά χθες το μεσημέρι.

Το Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε εξ αρχής, για προληπτικούς λόγους, ενώ ο δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Λίγο πριν από τις 9, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα, ενώ υπάρχει αισιοδοξία ότι η φωτιά θα έχει κατασβεστεί πλήρως μέσα στις επόμενες ώρες.

Τη νύχτα η φωτιά περιορίστηκε σημαντικά ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν χθες κόπασαν και με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος, από δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής. Καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν για την κατάσβεση των τριών μετώπων, 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόρα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου, ενώ συνέβαλλαν στις επιχειρήσεις και υδροφόρες του Δήμου, μαζί με εθελοντές.

Όλοι οι πολίτες είναι ασφαλείς και δεν υπάρχει κανένας τραυματίας. Επίσημες πληροφορίες για ζημιές σε σπίτια δεν υπάρχουν, παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά κινδύνευσαν, κάηκαν ωστόσο ζώα και καλλιέργειες.

Προληπτικά έχει κλείσει εξ αρχής η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς…

Συγκεκριμένα έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Ακόμη όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

Πηγή: ant1news.gr