Εξασθενούν τα μελτέμια, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Την Δευτέρα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.  Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της δυτικής Μακεδονία. Οι άνεμοι στη δυτική Μακεδονία θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς και στα Ηπειρωτικά τοπικά ως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη ο καιρός αναμένεται καλός με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη αίθριος αναμένεται ο καιρός. Στα δυτικά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.