Χωρίς κεντρικό δελτίο ειδήσεων απόψε ο ΑΝΤ1 μετά τις ξαφνικές απολύσεις

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον ΑΝΤ1 μετά τις ξαφνικές απολύσεις τεσσάρων τεχνικών, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού να προχωρήσουν σε στάση εργασίας και να μην υπάρξει απόψε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ειδικότερα, ο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας σήμερα Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 από τις 18.00 έως τις 22.00, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ TV» και στην ιστοσελίδα «antenna.gr».

«Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων τεχνικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το Δ.Σ. εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων μας, καθώς φημολογούνται νέες απολύσεις από τον ενημερωτικό τομέα και ζητεί την ανάκληση όλων των απολύσεων, ώστε να αποκατασταθεί το εργασιακό κλίμα», καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.

Η ανακοίνωση της  Ένωσης Τεχνικών

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) αναφέρει  πως αιτήματα της 4ωρης στάσης εργασίας είναι:

– Η άμεση ανάκληση των απολύσεων τεχνικών και μελών της ΕΤΙΤΑ που πραγματοποίησε η εταιρεία αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση

– Και ή μη πραγματοποίηση απολύσεων ή και μονομερών περικοπών αποδοχών στο τεχνικό προσωπικό του σταθμού.

Πηγή: lifo.gr