Κυριακή με ήλιο και αέρα

Την Κυριακή γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.  Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3-4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονία όπου είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Οι άνεμοι στη δυτική Μακεδονία θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα βόρεια και κυρίως ορεινά της Ηπείρου όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς και στα Ηπειρωτικά τοπικά ως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολι8κοί εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 5 με 7 και πιθανόν κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 4-6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.