Ο καιρός του Σαββάτου

Το Σάββατο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη και τα ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 5-7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά  7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.  Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3-5 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.  Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-5  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς και στα Ηπειρωτικά τοπικά ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 5 με 7 και στις Κυκλάδες πιθανώς ως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 30 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 5-7 και πιθανόν κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.