Ηλιοφάνεια με ισχυρά μελτέμια

Την Παρασκευή γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις όπου πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 5-7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 και βαθμιαία πιθανώς 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.  Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.   Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 και βαθμιαία πρόσκαιρα ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά ως 5  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς και στα Ηπειρωτικά τοπικά ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 4 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία στα νότια πιθανώς 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην Κρήτηαναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 5 με 7 και στις Κυκλάδες πιθανώς ως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα βόρεια σταδιακά πιθανώς ως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη και τα ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 5-7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.