Εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων που διαπράχθηκαν στη Λάρισα και το Βόλο

Με το πρόσχημα ελέγχου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, εισέρχονταν στις οικίες τους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και χρυσαφικά

Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, έξι περιπτώσεις κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων που διαπράχθηκαν στη Λάρισα και το Βόλο.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, ενός 40χρονου, ενός 56χρονου και μιας 54χρονης, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δύο προαναφερόμενοι, μετέβαιναν σε οικίες ηλικιωμένων ατόμων με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 54χρονης, όπου ο 40χρονος εισέρχονταν σ’ αυτές προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα ελέγχου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ερευνούσε τους χώρους και αφαιρούσε χρήματα και χρυσαφικά, ενώ ο 56χρονος παρέμενε στο όχημα.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες από τα μέσα Ιουλίου του 2018, διέπραξαν έξιπεριπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων, στη Λάρισα και το Βόλο, από τις οποίες αποκόμισαν (1.755) ευρώ και κοσμήματα.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπής.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά συνιστά στους πολίτες να μην πείθονται από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν καλέσει οι ίδιοι.

Χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης, καθώς και η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας : www.hellenicpolice.gr – Οδηγός του Πολίτη/ Χρήσιμες Συμβουλές