Καιρός: Ενίσχυση των βοριάδων…

Την Πέμπτη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.  Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσε4ις με τοπικούς όμβρους κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-5 και πρόσκαιρα 6 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά ως 5  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς και στα Ηπειρωτικά τοπικά ως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην Στερεά αναμένονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 3 με 4 και στα νότια ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αίθριος.Στην Κρήτηαναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις όπου πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 5-7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.