Ευρωπαϊκό στίβου: Στον τελικό η Φαρσαλινή Χρ. Αναγνωστοπούλου

Στον τελικό της δισκοβολίας που θα γίνει το Σάββατο προκρίθηκε η Φαρσαλινή Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου κατά την 3η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο (7-12/8). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετείχε στο Α΄ προκριματικό γκρουπ και με καλύτερη βολή (την 3η) στα 56.52μ κατετάγη 5η και 12η στο σύνολο.
Την κορυφαία επίδοση των προκριματικών σημείωσε με 64.54μ η Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία), το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος που στοχεύει σε ένα 5ο συνεχές ευρωπαϊκό τίτλο.

Οι «12» του τελικού
Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (Ελλάδα)
Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία)
Ναντίν Μίλερ (Γερμανία)
Ιρίνα Ροντρίγκες (Πορτογαλία)
Αλεξάντρα Εμιλιάνοφ (\Μολδαβία)
Ελίσκα Στάνκοβα (Τσεχία)
Ντραγκάνα Τομάσεβιτς (Σερβία)
Τζέιντ Λέιλι (Βρετανία)
Σάνις Κραφτ (Γερμανία)
Κλαουντίν Βίτα (Γερμανία)
Ντέιζι Οζακούε (Ιταλία)
Λιλιάνα Κα (Πορτογαλία)

Ο Δουβαλίδης στα ημιτελικά 110μ εμπόδια ανδρών

Στους αυριανούς ημιτελικούς (Παρασκευή στις  20.10) των 110μ εμπ. ανδρών προκρίθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης κατά την 3η ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο (7-12/8). Ο Έλληνας αθλητής, παρά το γεγονός ότι δεν έκανε καλή κούρσα, κατάφερε να τερματίσει 4ος σε 13.68 και να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Η Αλεξούλη 23η στα προκριματικά στο Μήκος γυναικών

Η Λίλη Αλεξούλη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του μήκους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο (7-12/8), αφού με καλύτερο άλμα στα 6.21μ (είχε μία ακόμη έγκυρη στα 6.11μ) κατετάγη 12η στο Α΄ προκριματικό γκρουπ και 23η στο σύνολο. Αντίθετα με την 11η καλύτερη επίδοση προκρίθηκε η Κύπρια Νεκταρία Παναγή που έκανε 6.62μ στην 3η προσπάθειά της. Κορυφαία των προκριματικών η Σέρβα Ιβάνα Σπάνοβιτς με 6.84μ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ