Καλοκαιρία σε όλη την χώρα

Την Τρίτη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια ως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και σταδιακά ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς και στα Ηπειρωτικά τοπικά ως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 3 με 5 και στα νότια τοπικά ως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στις ανατολικές Κυκλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας ως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι βόρειοι 4-6 και βαθμιαία στο Αιγαίο ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.