Χάρης Φόρος: «Στόχος μας το ένα βήμα παραπάνω, απόλυτη ταύτιση σε όλα με την νέα Διοίκηση»

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων, προχωράει με γοργούς ρυθμούς, το παζλ σιγά σιγά μεταγραφικά φτάνει στην ολοκλήρωση του, οι μπλε έμαθαν τον αντίπαλο τους στο Κύπελλο αλλά και όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας.

Ο προπονητής του Γυμναστικού κ. Χάρης Φόρος μίλησε στον Πρώτο Τύπο για τις πρώτες εντυπώσεις του, την νέα σεζόν, ανέλυσε το πλάνο που έχει θέσει ο ίδιος και έδειξε έτοιμος για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των μπλε:

Την περσινή σεζόν ήρθες στην ομάδα μετά τα μέσα της αγωνιστικής περιόδου με την ομάδα να έχει πετύχει τον στόχο της παραμονής πολύ εύκολα. Ποιοι είναι οι στόχοι της νέας αυτής σεζόν;

“Στόχος μας είναι η ομάδα να συνεχίσει να δουλεύει με τον άψογο τρόπο που λειτουργούσε, να συνεχίσουμε όλοι μαζί σε αυτόν τον δρόμο και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από την περσινή απόλυτα πετυχημένη σεζόν.”

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός συνεχίζεται και η ομάδα δείχνει να έχει ξεκάθαρο πλάνο στον τρόπο λειτουργίας της σε αυτόν τον τομέα. Είναι όλες οι μεταγραφές εισήγηση δική σου και επιλογές σου, υπάρχει ταύτιση απόψεων με την νέα Διοίκηση του Συλλόγου;

“Εκατό τοις εκατό, όλοι οι μπασκετμπολίστες που έχουν έρθει στην ομάδα, είναι οι πρώτες επιλογές μας, οι εισηγήσεις μου εισακούστηκαν στον απόλυτο βαθμό, τόσο στις ανανεώσεις των παικτών όσο και στους μπασκετμπολίστες που ήρθαν στην ομάδα. Να το πούμε λαϊκά δεν μου χάλασαν κανένα χατίρι, φυσικά πάντα μέσα στο οικονομικό πλαίσιο το οποίο έχει τεθεί. Η ομάδα πρέπει να είναι φερέγγυα, να μην ξεφύγουν τα δεδομένα και όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο. Αυτή η φερεγγυότητα που διακρίνει την ομάδα είναι ο κύριος λόγος που όλα έγιναν πιο εύκολα στον φετινό σχεδιασμό. Πλέον έχουμε ολοκληρώσει το 90 τοις εκατό του ρόστερ, έχουμε βολιδοσκοπήσει κάποιους μπασκετμπολίστες στην θέση του σέντερ και στην περιφέρεια ώστε να ολοκληρωθεί απόλυτα η φετινή ομάδα.”

Πως αξιολογείς μέχρι στιγμής τις ομάδες που θα συμμετάσχουν φέτος στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής; Πιστεύεις ότι το επίπεδο θα είναι καλύτερο από την περσινή σεζόν;

“Φέτος νομίζω ότι θα έχουμε πιο δυνατό πρωτάθλημα, με ακόμη καλύτερο θέαμα, εμείς έχουμε μπροστά μας τον αγώνα του Κυπέλλου αρχικά, ώστε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα μας, όμως είναι πολύ νωρίς ακόμη καθώς αν μια ομάδα κάνει μια ή και δύο προσθήκες μπορεί αυτόματα να αλλάξει επίπεδο. Έχει ακόμη πολύ δρόμο και ενδεχομένως να έχουμε εκπλήξεις σε αρκετές ομάδες.”

Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων;

“Ο κόσμος είναι η κινητήρια δύναμη μας, η έδρα μας είναι το όπλο μας, είμαστε μια επαρχιακή ομάδα που θα παλέψουμε τίμια και με σωστό μπάσκετ να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.”

Ο Λεωνίδας Ντίνος έκανε το δικό του άλμα και πήρε μεταγραφή στην ΧΑΝΘ, εσύ ήσουν ο τελευταίος προπονητής που συνεργάστηκε στον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων. Ποια είναι η άποψή σου;

“Ο Λεωνίδας είναι ένα παιδί με πολύ σωστή βάση και νοοτροπία αθλητή τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά, έχει όλα τα φόντα και το ταλέντο να κάνει σπουδαία καριέρα. Πήρε μεταγραφή σε μια ομάδα που είναι μεγάλο σχολείο και του εύχομαι να είναι υγιής, δυνατός και να πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει στην ζωή του.”