Προβολές Θερινού Κινηματογράφου – Πολιτιστικός Αύγουστος 2018 – (Πρόγραμμα)

Οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικός Αύγουστος 2018», που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ), συνεχίζονται με ένα τριήμερο Θερινών Κινηματογραφικών  Προβολών στο Πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων. Οι προβολές ξεκινούν στις 9.30 μμ και η είσοδος  είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών:

Δευτέρα  6 Αυγούστου

«Είναι για το καλό σου»

Es Por Tu Bien / For Your Own Good

Κωμωδία 2017 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 93′

Ισπανική ταινία – Σκηνοθεσία: Κάρλος Θερόν

Με τους: Χαβιέ Καμάρα, Χοσέ Κορονάδο, Ρομπέρτο Άλαμο  κ.α.

Υπόθεση: Τρεις μπατζανάκηδες διαπιστώνουν πως οι κόρες τους έχουν μπλέξει με τρεις ανεπρόκοπους που ετοιμάζονται να τους φέρουν για γαμπρούς. Ο μόνος τρόπος για  να απαλλαγούν από αυτούς, είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πάρουν δραστικά μέτρα…

Η ταινία προκαλεί γέλιο, μέσα από οικογενειακές, κωμικές καταστάσεις. Μιλώντας με αριθμούς… 3 κόρες, 3 μπαμπάδες και 3 γαμπροί θα παρασύρουν το κοινό στην πιο αστεία, οικογενειακή «παράνοια». Μία καλοκαιρινή κωμωδία, με ένα πολύ δυνατό cast ηθοποιών και την συμμετοχή ορισμένων από  τους καλύτερους ηθοποιούς της Ισπανίας.

Τρίτη  7 Αυγούστου

«Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα»

Κωμωδία 2010 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 89′

Eλληνική ταινία –  Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας

Με τους: Αργύρη Ξάφη, Βαγγέλη Μουρίκη, Δημήτρη Ήμελλο, Άννα Κουτσαφτίκη, Στέλιο Μάινα, Μπέσσυ Μάλφα , Γιώργο Συμεωνίδη, Μηνά Χατζησάββα, Κώστα Μπερικόπουλο, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώτα Φέστα, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Μάκη Παπαδημητρίου κ.α.

Υπόθεση: Ένας ειδικευόμενος ορθοπεδικός διορίζεται σε δημόσιο νοσοκομείο και ανακαλύπτει την κωμικοτραγική καθημερινότητα του ΕΣΥ.

Μετά τις «Παρέες», το «Μπραζιλέρο» και το «Βαλκανιζατέρ», ο Σωτήρης Γκορίτσας επιστρέφει με μία… δραματική κωμωδία που ακολουθεί την Οδύσσεια ενός αισιόδοξου Έλληνα γιατρού, ο οποίος θαλασσοπνίγεται σε ένα δημόσιο νοσηλευτήριο. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, τα οποία κατεγράφησαν στο βιβλίο του ορθοπεδικού γιατρού Γιώργου Δενδρινού, με το σκηνοθέτη να εμπνέεται παράλληλα από τα όσα επακολούθησαν μετά από ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο πρωταγωνίστησε. Το κωμικοτραγικό ζήτημα της δημόσιας υγείας, που σέρνεται εδώ και δεκαετίες για να επανέλθει με ζοφερό τρόπο στα σύγχρονα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των άγριων κοινωνικών ανατροπών, είναι το επίκαιρο θέμα του «Απ’ Τα Κόκαλα Βγαλμένα».

Στο σενάριο συνδράμει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ πλήθος γνωστών ηθοποιών κρατούν πρωταγωνιστικούς και δεύτερους ρόλους. Τη μουσική της ταινίας υπογράφουν οι Burger Project.


Τετάρτη  8 Αυγούστου

«Ραντεβού στην Ελλάδα»

Highway to Hellas

Κωμωδία 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 88′

Γερμανική ταινία – Σκηνοθεσία: Άρον Λέμαν

Με τους: Κριστόφ Μαρία Χερμπστ, Αδάμ Μπουσδούκο, Ακύλλα Καραζήση, Ερρίκο Λίτση, Χρήστο Βαλαβανίδη, Γιώργο Κοτανίδη,  Γεωργία Τσαγκαράκη, Κλεοπάτρα Μάρκου κ.α.

Υπόθεση: Ο Γερμανός Γιοργκ  ταξιδεύει μέχρι το απομακρυσμένο ελληνικό νησί Παλαδίκι για να διαπιστώσει αν τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα στην οποία δουλεύει έπιασαν τόπο. Οι κάτοικοι κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τον έλεγχο, με τον Βορειοευρωπαίο υπάλληλο να πέφτει θύμα μιας περιπετειώδους παραπλάνησης.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Σφαίρα 101,6fm & 90,7fm – Εφημερίδα ΝΕΑ ΦΑΡΣΑΛΑ – Ράδιο Στορκ 89,8fm – ifarsala