Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά,, την Εύβοια και την Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.  Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32  και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται άστατος. Συγκεκριμένα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτηαναμένονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.