Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Τόσκας επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα», δήλωσε ο Νίκος Τόσκας.

Όπως είπε, «η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή».

Τόνισε πως προσπάθησε σε όλη του τη ζωή να προσφέρει στην υπεράσπιση και την προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών, ενώ ευχαρίστησε όσους πάσχισαν να αντιμετωπίσουν τον πύρινο εφιάλτη και έσωσαν ανθρώπους. «Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν».

«Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα», συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας.

Πηγή: ant1news.gr