Ο καιρός της Παρασκευής

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Ήπειρο και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί στις Σποράδες και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πιθανώς τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική) αναμένονται καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5-6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και σταδιακά τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στα ανατολικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31  και τοπ8ικά στην κεντρική Μακεδονία ως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και πιθανώς πρόσκαιρα τη δυτική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά,την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται άστατος. Συγκεκριμένα αρχικά στην Θεσσαλία , τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη Θεσσαλία και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί στις Σποράδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στην κεντρική Στερεά. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 4 με 5 και στα ανατολικά σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση από 5-6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά,,την Εύβοια και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, όμως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.