Ο καιρός της Πέμπτης

Την Πέμπτη αναμένονται καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πιθανόν στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική και κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-4 και στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 μποφόρ και στον Θερμαϊκό βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές και πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες 3-4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32  και τοπ8ικά στην κεντρική Μακεδονία ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί ως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται άστατος. Συγκεκριμένα αρχικά στην Θεσσαλία , τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές και πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Στερεά. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 18 έως 33 και τοπικά στην Πελοπόννησο ως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στις βόρειες Κυκλάδες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου , στην νότια Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση από 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Ήπειρο και πιθανόν τις πρωινές ώρες στις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές4 καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.