Πρωτομηνιά με ισχυρές καταιγίδες

Την Τετάρτη αναμένονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα στην κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στην βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο και τις απογευματινές ώρες πιθανόν στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι, από μεταβλητές διευθύνσεις, θα φτάσουν σε ένταση τα 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένε4ς, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά διαστήματα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι, από μεταβλητές διευθύνσεις 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, πιθανόν τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση από 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται άστατος. Συγκεκριμένα αρχικά στην Θεσσαλία , τις Σποράδες, και την Εύβοια και τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα στις Σποράδες και πιθανόν στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Βελτίωση στα νότια και εξασθένηση στα βόρεια τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά άστατος θα είναι ο καιρός. Συγκεκριμένα στα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές μέχρι το μεσημέρι και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρε4ς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν όμβροι ή καταιγίδες οι οποί4ες στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά πιθανόν να είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή