Αυτοψία σε έργα της επαρχίας Φαρσάλων πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός – (vid)

Στην επαρχία Φαρσάλων περιόδευσε το μεσημέρι της Τετάρτης (01/08) ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και συγκεκριμένα έκανε αυτοψία σε όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, αλλά και σε αυτά που πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα.

Δείτε στο βίντεο τι ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για την ε.ο. Φαρσάλων – Βόλου αλλά και για την ε.ο. Φαρσάλων – Λάρισας

Συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης τεχνικών έργων του Δήμου Φαρσάλων κ. Αν. Λιαπή αλλά και μηχανικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έκανε αυτοψία από κοντά στις εργασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη το Κλειστό Γυμναστήριο όπου ξεκινάει το έργο της αντικατάστασης της στέγης και το Γήπεδο Ποδοσφαίρου όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το έργο της αντικατάστασης του αγωνιστικού χλοοτάπητα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε και ενημερώθηκε από τους κατασκευαστές για την πορεία των έργων που αφορούν την αποκατάσταση ζημιών και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε ρέματα στα όριο του Δήμου Φαρσάλων, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και  της ανακατασκευής, βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου της παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Φαρσάλων, προϋπολογισμού 6,8 εκ ευρώ.

Φυσικά από το συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά την αυτοψία δεν έλειψε ο διάλογος για την καθυστέρηση της μελέτης από το υπουργείο υποδομών για την ε.ο. Φαρσάλων – Λάρισας, ένα έργο που θα κάνει κάνει ασφαλέστερη την μετακίνηση των πολιτών στο επαρχιακό δίκτυο όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας επεσήμανε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα Φάρσαλα έχει χρηματοδοτήσει και υλοποιεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 31,2 εκ. ευρώ. Πρόκειται για έργα ουσίας που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη ενώ παράλληλα θωρακίζουν τις περιουσίες και εργασίες των κατοίκων από πλημμυρικά φαινόμενα.

Βελτιώνουμε  τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Φαρσάλων γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους νέους, στους αθλητές όλων των ηλικιών και στους αθλητικούς συλλόγους.

Υλοποιούμε ένα μεγάλο έργο που αφορά το οδικό δίκτυο της παλαιάς Εθνική Οδού Βόλου – Φαρσάλων ενισχύοντας έτσι το βαθμό ασφάλειας στις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων και των εμπορευμάτων των επιχειρήσεων.

Θα ήθελα να τονίσω, ακόμη, πως αν το υπουργείο Υποδομών είχε ολοκληρώσει τις μελέτες για το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων εμείς ως Περιφέρεια είμαστε έτοιμοι να το εντάξουμε σε χρηματοδοτικό εργαλείο για να αρχίσει να κατασκευάζεται σταδιακά. Στις 20 Αυγούστου πρόκειται να ξεκινήσει το έργο που αφορά τη συντήρηση του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ».