Με βροχές μας αποχαιρετά ο Ιούλιος

Την Τρίτη αναμένονται τοπικοί όμβροι και σποραδικές  καταιγίδες κυρίως στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πιθανός κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Θράκη, στη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά τις πρωινές ώρες.  Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι, από μεταβλητές διευθύνσεις, θα φτάσουν σε ένταση τα 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη ο  καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Στη δυτική Μακεδονία αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα ανατολικά και βελτίωση στα δυτικά. Οι άνεμοι, από μεταβλητές διευθύνσεις 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Βελτίωση αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση από 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται άστατος. Συγκεκριμένα αρχικά στην Θεσσαλία , τη Στερεά, και την Εύβοια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο. Βελτίωση αργά το βράδυ. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσε4ις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Κρήτης τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά άστατος θα είναι ο καιρός. Συγκεκριμένα στα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή