Ένα κανόνι στα κιτρινόμαυρα!!!

Έναν πραγματικό Mr Goal ενέταξε στο δυναμικό του ο Αχιλλέας Φαρσάλων ο οποίος τα βρήκε σε όλα με τον πολύπειρο επιθετικό Δημήτρη Ζιώγα.

Ο Ζιώγας είναι συνώνυμο της λέξης γκολ καθώς πρόκειται για έναν επιθετικό ο οποίος στην καριέρα του έχει σημειώσει πάνω από χίλια τέρματα, νούμερο που σοκάρει και δείχνει την έφεση του στο σκοράρισμα.

Ο Ζιώγας είναι 37 ετών και μέχρι πρότινος φορούσε την φανέλα του ΑΟ Αγναντερού στην Α ΕΠΣ Καρδίτσας.

To Who is Who του Ζιώγα

Ο Ζιώγας ξεκίνησε την καριέρα του από την Πρώτη Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου, το 1994 και με την οποία αγωνίσθηκε για τρεις σεζόν, αναδεικνυόμενος σε κορυφαίο σκόρερ της Α΄τοπικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας. Το καλοκαίρι του 1997 υπογράφει στη Νίκη Βόλου, με την οποία αγωνίζεται για 4 σεζόν και για τρία χρόνια στη Β’ ΕΘνική.

Ακολούθως, βρίσκεται για μια διετία στον Αστέρα Ριζομύλου, με τον οποίο ανεβαίνει στη Δ΄Εθνική. Ήταν επίσης στέλεχος του Ανδρούτσου Γραβιάς, της Αναγέννησης Καρδίτσας, της Ένωσης Πόρου-Γαλατά και του Αστέρα Ιτέας (2007-08). Την περίοδο 2008-09 έπαιξε για 6 μήνες στη Νίκη Πολυγύρου και συνέχισε στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, ενώ την περίοδο 2009-10 μεταγράφηκε στον Α.Ο. Νέας Ιωνίας.

Την περίοδο 2012-13 ο Ζιώγας αποτέλεσε βασικό στέλεχος του ΑΟΚ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του 4ου ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, σκοράροντας 14 τέρματα.

Την περίοδο 2013-2014 αγωνίζεται με τον Σαρακηνό Αγίας Παρασκευής Βόλου στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε στην Α.Ε. Λεονταρίου, και με την ΑΕΛ στην Α’ ΕΠΣΚ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της περιόδου 2014-15, με 24 τέρματα.

Ο Δημήτρης Ζιώγας έχει αναδειχθεί επίσης δυο φορές πρώτος σκόρερ στη Γ΄Εθνική, με την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Κατέχει ακόμη, το ρεκόρ περισσότερων τερμάτων σε τοπικό πρωτάθλημα, 102 γκολ σε 35 αγώνες με τον ΑΟ Πόρου.

Σε 23 χρόνια καριέρας έπαιξε σε 24 ομάδες Β΄, Γ΄, Δ΄Εθνικής και τοπικού πρωταθλήματος, επιτυγχάνοντας περισσότερα από 750 γκολ σε περισσότερους από 700 επίσημους αγώνες.

Είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ της Ελλάδας στις μικρές κατηγορίες και για τα επιτεύγματά του βραβεύθηκε 4 φορές από την Ε.Π.Ο. και τον Π.Σ.Α.Π.

Την περίοδο 2015-16 αγωνίζεται με τα χρώματα της Α.Ε. Δημινίου στην Α’ τοπική κατηγορία της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας, όπου πέτυχε για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής Ένωσης να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημείωσε 5 τέρματα σε 45′ μόλις λεπτά αγώνα. Με την ολοκλήρωση της περιόδου 2015-16 ο Ζιώγας αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στον 2ο Όμιλο της Α΄ ΕΠΣ Θεσσαλίας, με 21 τέρματα.
Την περσινή σεζόν ο Ζιώγας αγωνίστηκε στην Α ΕΠΣ Καρδίτσας με την φανέλα του ΑΟ Αγναντερού σημειώνοντας 24 τέρματα.

Με τα νούμερα να ζαλίζουν είναι πασιφανές ότι πλέον ο Αχιλλέας Φαρσάλων έχει ένα υπερόπλο στην γραμμή κρούσης του.

Σύσσωμη η Διοικούσα Επιτροπή του Αχιλλέα Φαρσάλων καλωσορίζει τον Δημήτρη Ζιώγα στην ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων και του εύχεται καλή ποδοσφαιρική σεζόν με υγεία και επιτυχίες τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.