Δυνατό μπουρίνι “σάρωσε” την Αττική – (pic)

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει πολλές περιοχές της Αττικής  με τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπάρχει για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου.

Η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής, έχει δεχθεί πάνω από 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Οι κλήσεις έχουν γίνει από Αθήνα, Φιλοθέη-Ψυχικό, Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα, Κηφισιά, Μαρούσι και Γαλάτσι.

Συναγερμός σήμανε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εξέδωσε σύσταση προς του πολίτες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων αποφεύγουμε: – να διασχίζουμε χειμάρρους & ρέματα, πεζή ή με όχημα (και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή τους) – τις εργασίες υπαίθρου & δραστηριότητες σε θαλάσσιες & παράκτιες περιοχές – τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα & πινακίδες».

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι στην Αττική, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τους Αμπελόκηπους.

Πηγή: ant1news.gr