Ο καιρός του Σαββάτου

Άστατο παραμένει το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, οι οποίες πιθανόν θα είναι τοπικά ισχυρές στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και πρόσκαιρα το απόγευμα στην ανατολική Στερεά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά στα νότια έως 6μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος παρουσιάζεται ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στη Χαλκιδική, με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά, με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα, στις βόρειες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του βορείου Αιγαίου όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή 29/7 στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Στερεά και την Πελοπόννησο πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.